top of page

OM OSS

Nordic maritime group är ett nystartat företag som erbjuder konsulttjänster inom den marina sektorn. Våra specialområden omfattar marinarkeologiska undersökningar, olika typer av geofysisk bottenkartering och maringeologisk konsultering samt olika typer av dokumentation under vatten. Med våra erfarna medarbetare erbjuder vi privata företag och myndigheter undersökningar vid projektering och fysisk planering under vatten eller i maritima miljöer på land.

 

Våra tjänster är tillgängliga inom hela Östersjöområdet men framförallt i Finland och Sverige där vi har våra två kontor. Rapporter skriver vi på engelska, finska eller svenska. Är du intresserad av vad vi har att erbjuda så titta närmare här på våra tjänster eller kontakta oss.

Eveliina Salo
Marinarkeolog
"förnamn" (at) nordicmaritime.fi

Eve är ansvarig för arkivforskning och projektrapportering i Finland. I fält jobbar hon som dykande arkeolog, dykledare och ljussättare för undervattensfotografen. Eve har en magisterexamen i arkeologi och är certifierad som vetenskaplig dykare. Hon innehar tvåårig dykarutbildning Advanced European Scientific Diver (AESD). Eve har mångårig erfarenhet av att leda marinarkeologiska projekt i Finland.

Jens Lindström
Marinarkeolog
"förnamn" (at) nordicmaritime.se
+46 76‐049 32 57

Jens är ansvarig för planering, utförande och rapportering av marinarkeologiska projekt i Sverige. I fält arbetar Jens som dykare och dykledare. Han är specialiserad inom GIS och fotogrammetri. Han har en kandidatexamen i arkeologi och har arbetat som marinarkeolog inom kulturmiljösektorn sedan 2002. Jens har dykar-/dykledarcertifikat A 40.

Maija Huttunen
Maringeolog
"förnamn" (at) nordicmaritime.fi
+358 44 374 6363

Maija är specialiserad inom geofysisk kartering och undervattensfotografering. I fält är hon tekniskt ansvarig för side scan sonarkartering och i office GIS software och bildbehandling. Maija har en magisterexamen i geologi och är certifierad som vetenskaplig dykare. Hon innehar tvåårig dykarutbildning Advanced European Scientific Diver (AESD). Maija har mångårig erfarenhet av att leda projekt i Finland.

bottom of page